Assistentåklagare Karin Lejefors ville häkta männen på sannolika skäl misstänkta för grovt rån på Albrektsvägen den 19 november.

Den 20-årige mannen, som är först ut i tingsrätten på torsdagseftermiddagen, förnekar brott och motsätter sig häktningen.

Mamman gråter när hon och de andra anhöriga som kommit till tingsrätten tvingas lämna rättssalen. Stängda dörrar i rättssalen begärs med hänvisning till förundersökningssekretessen i det känsliga fallet.

I väntan på att få komma in i salen igen, för att höra om 20-åringen blivit häktad, pratar de om hur illa polisen betedde sig i samband med husrannsakan hemma hos dem i måndags.

– Tre poliser stormade in och betedde sig riktigt illa, säger mamman till Folkbladet.

Vid det laget visste hon inte vad som hänt, vad sonen gjort som föranledde polisinsatsen.

De rånmisstänkta, 20- och 21-åringen, greps strax innan klockan fyra på måndagsmorgonen.

Även sambon till den misstänkte 21-åringen blev skärrad när sju poliser stormade in hemma hos henne i centrala Norrköping under måndagen.

– De var riktigt taskiga trots att jag grät, berättar hon för Folkbladet.

Efter torsdagens häktningsförhandling vet de anhöriga fortfarande inte vad sonen, brorsan och pojkvännen gjort förutom att de är misstänkta för grovt rån på Albrektsvägen.

När de kommer in i salen igen berättar rättens ordförande att männen häktas men att misstankegraden ändras från på sannolika skäl misstänkta för grovt rån till skäligen misstänkta för rån.

– Jag älskar dig, ropar den häktade 20-åringen till sin mamma innan häktesvakten för ut honom från rättssalen.

Med tanke på det känsliga läget vill inte åklagaren berätta hur det har gått till, var det har skett eller om det kan finnas flera inblandade.