Nu har SD presenterat även namnen som fyller upp listorna lokalt, under de första 60 namn som är gemensamma i hela landet.

Nytt för valet 2018 är att SD kommer att ha unika listor i varje riksdagsvalkrets, men de översta 60 namnen kommer att vara samma. På plats 61 och nedåt kan lokala kandidater placeras.

På valkretslistan i Östergötland står Christina Nilsson, Kinda, på plats 61, medan Darko Mamkovic, Norrköping, står på plats 62.

Artikelbild

| Darko Mamkovic, gruppledare i Norrköping, står på plats 62, men vill inte till riksdagen.

Darko Mamkovic är tydlig med att han inte vill till riksdagen, i alla fall inte den kommande mandatperioden.

– Jag vill inte till riks, det är typ bara formalia, för att fylla på namn, säger Darko Mamkovic.

De som står på plats 62 och 63 kommer inte in, säger han.

Så du vill inte till riksdagen?

– Nej, jag har gjort det tydligt från början, men det ser bra ut med lite kända namn. Och om något mirakel skulle hända får man ta det efteråt.

Mamkovic är av familjeskäl inte intresserad av att pendla till Stockholm.

– Jag kommer att stanna här, antingen i Norrköping och fortsätta som gruppledare eller i regionen. Jag har varit tydlig med att jag vill inte till Stockholm nu.

Kommunlistan toppas av Darko Mamkovic, med Clara Aranda som tvåa.

På regionlistan är Aranda toppnamnet, med Mamkovic på andra plats.

När de första 59 namnen till riksdagslistan spikades på SD:s valkonferens i mars hamnade nuvarande riksdagsledamoten Markus Wiechel på plats 20, Clara Aranda, ny riksdagskandidat, i dag verksam i regionen, på plats 49 och Jonas Andersson, Linköping, på plats 41.

Vid valet 2014 fick SD 12,86 procent av rösterna och 49 mandat i riksdagen. Mamkovic tror nu på 18 procent och 20-25 mandat ytterligare.

Nummer 61, olika lokala namn i de 29 valkretsarna i landet, är cirka 30 personer, och kanske hälften av dem kommer in, tror Mamkovic.