Hon har hållit låg profil kring sitt politiska engagemang, som hon haft sedan hon gick med i Sverigedemokraterna 2014.

– Det är känsligt att vara Sverigedemokrat i dag. Människor har fått sina företag skadade och jag var rädd att få sparken, säger Sandra som driver flera företag och som jobbar som lärare.

Men nu är tiden mogen säger hon, och berättar att det var maken Klas som tyckte att det var dags för henne att visa sitt politiska engagemang.

Artikelbild

| Sandra och Klas. Träffades i tv-programmet Bonde söker fru i TV4.

– Han sa att man måste få ha politiska åsikter i det här landet, så det var faktiskt han som sa att jag skulle gå ut med det, säger Sandra.

Paret träffades i TV4-programmet Bonde söker fru och Folkbladet har åtskilliga gånger skrivit om deras engagemang i Kolmården: förutom den egna gården en butik, dansskola, café och nu senast Sandviksgården som de förvärvade för ett par år sedan och som fyllts med liv igen. Sandra har själv beskrivit sig som en entreprenör som hela tiden vill hitta nya projekt och nu kan hon alltså lägga till ännu en titel; den som vice ordförande i SD Norrköping.

– Jag tycker att det är ett parti som ligger ganska nära vanligt folks åsikter. Jag kommer ofta i kontakt med människor och pratar om vardagsfrågor och bekymmer, som jag tycker att SD tar upp, säger hon.

Under sina år i SD har hon skaffat sig erfarenhet från styrelsearbete och valberedning. Hon är ersättare i utbildningsnämnden och är partiets representant i landsbygdsrådet i Norrköping, en plats hon tog över efter Darko Mamkovic 2015.

– Utbildningsfrågor och landsbygden ligger mig varmast om hjärtat. Jag är ju lärare och har jobbat med ungdomsutbildning, säger Sandra och berättar att det blir en hel del diskussioner med svärfar Åke Karlsson, som är med i Landsbygdspartiet.

– Det är jättebra att ha Åke och diskutera med, som hon säger.

Det är valår och snart drar valkampanjandet igång. Sandra kommer att lägga mycket tid på sitt uppdrag.

– Det är ett stort uppdrag och ett stort förtroende, vilket kräver att man tar det på allvar, något jag tänker göra. Jag kommer att lägga mycket tid på det här och engagera medlemmar. Jag tror mycket på diskussion och ett öppet samtal!

Vad har du för politiska visioner då?

– Jag har ingen karriäragenda, utan vill göra ett bra jobb. Självklart går jag in i det här för att bidra till ett bättre Sverige, säger hon.

Darko Mamkovic avgick som ordförande vid lördagens årsmöte och ersattes av Jan Petterson.