Det var vid 8.15 på tisdagsmorgonen som polisen fick larm om ett personrån som ska ha ägt rum i närheten av Kneippgatan och Motala Ström. Det var den drabbade mannen själv (i 20-årsåldern) som kontaktade polisen och uppgav att två maskerade gärningsmän utsatt mannen för hot och misshandel med sparkar och slag. De tvingade på så sätt till sig mannens plånbok och mobiltelefon varvid de sprang i riktning mot trafikplats Kneippen.

Den första polispatrullen var på plats inom fem minuter och strax anslöt också hundpatruller som inledde spårning. Efter ett tag hittade man den drabbades plånbok som togs i beslag för spårsökning, enligt uppgift ska det saknas föremål från denna.

– Mannen ska inte ha drabbats av några svårare skador, det behövdes ingen ambulanstransport, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos Polisen i Östergötland.

Det kan inte vara vanligt med personrån på morgonen?

– Nej, det är ju inte den vanligaste av tider även om det händer då och då, bedömer Thomas Agnevik som nu hoppas att det kommer in vittnesuppgifter.

– Möjligen kan också spår knytas till den hittade plånboken, det kan också vara så att signalementet kan göra att vi får fram några tänkbara namn via till exempel områdespoliser. Det här är ett ganska så grovt brott och det är inte så många unga människor som sysslar med sådant.

Polisen har alltså gått ut med ett signalement: gärningsmännen uppskattas vara i 20-årsåldern och omkring 170 centimeter långa. En ska ha varit klädd i svart jacka, den andre i grå. Polisen vill ha in tips och iakttagelser om någon har sett eller hört något i anslutning till händelsen, telefonnumret är 114 14. Alternativt kan man fylla i ett tipsformulär på polisens hemsida.