Räddningstjänsten fick under natten mot måndagen rycka ut till Hospitalsgatan i höjd med ingången till Sjöfartsverket.

Enligt en operatör vid SOS alarm ska minst två bilar ha börjat brinna strax efter klockan 01.

– Larmet kom in som att flera bilar brann, sa operatören strax efter larmet.

Artikelbild

| Avspärrat. Efter att flera bilar brunnit.

– Men det kan ha varit så att de eventuellt antänts redan innan midnatt, så vi är väldigt intresserade av att om någon har sett något i det aktuella området som kan sättas i samband med bränderna, att man då hör av sig till oss, säger Cale Jerrhage, vid polisen i Norrköping.

Hur branden startat är inte klarlagt, men polisen misstänker att det är någon eller några som tänt på.

– Vi resonerar så att det är någon som tänt på en av bilarna, men vi kommer att skriva anmälningar på det här och sedan får man göra en teknisk undersökning, säger Magnus Holmström.

Under dagen var det inte klarlagt vad som orsakat bränderna, men polisen verkar fortfarande jobba efter den teorin att någon slängt in något brandfarligt i en av bilarna.

Artikelbild

| Polisens teori. Ungdomar ligger bakom bilbränderna.

– Man kan ha krossat en ruta och slängt in något, men det är alltid svårt att utreda bilbränder eftersom det kan finnas mycket brandfarligt i en bil, som till exempel t-röd eller en reservdunk med bensin och att det mesta av spåren brinner upp, säger Calle Jerrhage.

Polisen ser i nuläget inte heller någon koppling till tidigare bilbränder på norr och i Hageby.

– De tekniska undersökningar som gjorts efter den senaste tidens bilbränder ger inte något entydigt svar. Vi har inte sett att något har adapterats på bilarna som det hade gjorts vid avspärrningen i Hageby i förra veckan, säger Calle Jerrhage.

Efter att ägarna till bilarna lokaliserats har polisen inte någon spontan misstanke om at någon skulle vara utsatt för brott.

– Det är någon av dem som förekommer i vårt register, men inte som får oss att tro att någon skulle utfört bilbranden som någon hämnd, säger Calle Jerrhage.

Troligtvis är det ungdomar som ligger bakom bränderna.

– Det lutar mest åt det hållet. Vi har varit i kontakt med kollegor i Malmö och Örebro, som också haft flera bilbränder på senaste tiden, och det ses som en form av skadegörelse, säger Calle Jerrhage.

Bilbränderna rubriceras i nuläget som grov skadegörelse. Förutom skadorna på bilarna ska Eons fastighet fått så pass omfattande skador på fasaden att den eventuellt måste rivas.