Klockan 19:45 på torsdagen den 7 juli fick polisen uppgifter om att en bil med sönderslagna rutor ställts med nosen ner i ett dike vid Mässingsgatan i Fyrby koloniområdet. Polisen anländer platsen och inleder sökandet efter personen som äger bilen, Somar Yousef, men utan resultat. Polisen konstaterade att bilen slogs sönder någon gång mellan 19.00 och 19.30

En person har uppgett för polisen att han vid 17.45 samma kväll skjutsat Somar Youssef in mot stan från Fyrby. Under bilfärden ändrar han sig, och vill istället till Kolmården. Personen släpper av honom i Åby, varifrån han tar bussen ut mot Kolmården strax efter klockan sju på kvällen.

Spåren efter Somar tar slut när han stiger sedan av bussen vid Fridhem klockan 19.10. Samtidigt kliver en annan, än så länge oidentifierad man av bussen. Polisen vet inte om de sedan hade sällskap och är angelägna om att komma i kontakt med personen som steg av bussen eller andra personer som befunnit sig i området.

Försvinnandet har engagerat allmänheten och den ideella organisationen Missing People har skickat ut en efterlysning. Efterlysning har delats 1072 gånger.

– Vi har inga nyheter, vi håller tråden exklusiv för tips. Nu avvaktar vi tills fallet klarnat och vi fått flera uppgifter, säger en representant hos Missing People.

Somar är 24 år och sågs senast vid Ingelsta koloni Norrköping. Han har mörkt hår samt skäggväxt, och är ca 170 cm lång och väger cirka 70 kg. Han var vid försvinnandet klädd i ljusblå jeans, orange tröja, och svarta skor. Polisen är angelägen om att få in iakttagelser från området och tar gärna emot tips på nummer 0702-083522.