Vi är vana att se dem på teaterscenen, skådespelarna Caroline Harrysson och Ann-Sofie Andersson Kern. Båda medverkade till exempel i Swedenhielms (2014) och Mycket väsen för ingenting (2017) och senast sågs Harrysson i Har du blivit född på X-scenen och Andersson-Kern i Galleri 6. 

 

Nu är de båda högst involverade när teatern tar sig an en ny föreställningsform: livemusikquiz i teatercaféet Gycklaren. Sedan ett par månader har de övat in låtar och frågor till fyra quiz som går live en gång i veckan från och med tisdag. 

Artikelbild

| Quizet är i teatercaféet Gycklaren.

– Det känns jätteroligt! Vi vill att det ska vara en "gokväll", att folk ska komma hit och i goda vänners lag ta en kaffe eller öl, lyssna på musik och quiza, säger Ann-Sofie Andersson-Kern.

För Caroline Harrysson blir det en liten dröm som går i uppfyllelse – "jag har alltid tyckt att vi ska ha ett quiz i Gycklaren", som hon säger.

– Gillar man att quiza ska man absolut gå hit. Norrköping är ju en riktig quizstad!

 

Varje vecka har quizet ett nytt tema, först ut är 80-90-talsmusik, följt av 2000-talsmusik, filmmusik och "gråtlåtar vi minns". Och även om man inte är en fena på musik, har man chansen att svara rätt på frågorna, menar duon.

– Alla frågor handlar inte om vilken låt eller artist. Vi har associerat fritt, säger Caroline Harrysson.

Som en del i satsningen kommer skådespelarna även att besöka äldreboenden under våren för att quiza med de boende. 

– Då blir det mer folkparksartister, som Lillbabs och Jerry Williams, säger Ann-Sofie Andersson-Kern utan att avslöja mer.