På måndagen informerade Alltransport i Östergötland AB att man nu utsett ny vd och koncernchef. Den 1 september tillträder Mathias Lidén tjänsten efter nuvarande vd:n Jan Håkansson. Mathias Lidén har en bakgrund inom koncernen där han haft flera chefsbefattningar: senast som Trafikchef samt vice vd inom Alltransportkoncernen.

– Med Mathias som VD och koncernchef har vi skapat bra förutsättningar för en fortsatt god utveckling för Alltransport I Östergötland AB med dotterbolag, säger Meta Ryderstedt, styrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Mathias Lidén som alltså har arbetat inom Alltransport ett bra tag är glad över utnämningen.

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att driva koncernen in i framtiden tillsammans med våra medarbetare och kunder. Jag ser stora möjligheter på marknaden då vi har ett väletablerat varumärke i en bransch som är under stor utveckling, kommenterar Mathias Lidén i ett pressmeddelande.

– Med vår storlek, lokala anknytning och de entreprenörsdrivna transportörer som är anslutna till oss, är det bara vi själva som sätter gränserna. Jag kommer bidra med ett affärsinriktat ledarskap och vara en stark drivkraft för att Alltransport ska uppnå sin fulla potential.

Alltransportkoncernen bedriver transportförmedling med ca 130 anslutna åkerier och entreprenadföretag som är transportörer och ägare i bolaget.

Koncernen med huvudkontor i Norrköping omsatte 2018 omkring 700 miljoner kronor och har idag cirka 120 anställda.