Fria läroverken driver sju gymnasier i Norrköping, Linköping, Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Malmö samt Ystad. Dessutom står man bland annat bakom Nordic International school i Norrköping som har blivit uppmärksammad för sin inriktning på skoluniformer för eleverna.

Nu meddelar Fria läroverken att man byter vd: Katharina Sjögren-Edström har utsetts som efterträdare av Christine Karmfalk som suttit på posten under företagets femåriga historia, Christine Karmfalk har valt att avsluta sin anställning på egen begäran enligt pressmeddelandet.

– Vi har gjort en fantastisk resa under Christine Karmfalks ledning. Inte minst har vi genom både förvärv och egna nystarter växt från 4 skolenheter till i år 11 enheter, däribland uppstarten av Nordic International School, säger Anders Hultin, styrelseordförande i Fria Läroverken i en kommentar och fortsätter.

– Vi önskar Christine lycka till med nya utmaningar. Det känns då glädjande att Katharina, med hennes långa och breda erfarenhet från utbildningssektorn, tar över VD-rollen och fortsätter vårt arbete med fokus på kvalitet och elevernas studieresultat.

Katharina Sjögren-Edström är 54 år och bosatt utanför Borås, hon tillägger till Folkbladet att hon initialt kommer att veckopendla. Hon kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef inom Thoréngruppen och har bland annat också tidigare varit VD för Lernia.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Fria Läroverken. Det ska bli inspirerande att få vara med och fortsätta utveckla bolaget, som jag tidigare följt med stort intresse på distans och nu får bli en del av. För mig blir kvalitetsarbetet viktigt och att fortsätta positionera oss för att vara förstahandsvalet för elever som väljer skola, säger Katharina Sjögren-Edström i pressmeddelandet.

011-200 472