– Vi håller just nu att montera upp anläggningen och hoppas kunna öppna den för spel under januari, säger Michael Strand på GA Center, Golf & Aktivitetscenter.

Är det en helt ny anläggning du köpt?

– Nej, det här är de banor som tidigare fanns hos Åke Bjerselius på Vilbergen Bowling, men den anläggningen stängdes och lades ner och då skänkte faktiskt Åke banorna till mig.

Artikelbild

| Om allt går bra hoppas Michael Strand öppna bangolfanläggningen i Norrköping under januari.

Låter som en riktigt bra början på den här satsningen?

– Ja, och jag är förstås tacksam för att Åke efterskänkte banorna. Problemet för mig var bara att jag skulle få loss en tillräckligt stor yta inomhus, för att kunna rymma en bangolfbana med 18 banor, men det har jag löst nu.

Och varför satsar du på bangolf?

– Därför att jag sedan tidigare driver en anläggning för vinterträning för spelare i långgolf, via spelsimulatorer, en slaghall och en stor puttningsgreen á 200 kvadratmeter.

– Min förhoppning nu, är att spelarna i långgolf också börjar använda bangolfbanorna för att få lite annorlunda puttningsträning här under vintern.

Är bangolfen tänkt för långgolfspelarna?

– Nej, den här anläggningen kommer givetvis också att vara öppen för allmänheten, precis som den var när den fanns i Vilbergen. Alla är välkomna hit på en fika och en runda bangolf framöver.

– Och jag kan väl avslöja att jag även har planer på att försöka få igång seriespel med olika lag framöver, om intresse finns.

När är bangolfen installerad och spelklar?

– Jag hoppas den är invigningsklar under senare delen av januari.