NORRKÖPING

– I april har jag drivit Nostalgiladan i 10 år här vid E 4, berättar Kerstin Tjernberg som äger företaget. Men nu har jag bestämt mig för att flytta verksamheten till Dalarna , närmar bestämt till Borlänge.

Varför då?

Artikelbild

| Under våren kommer skylten "Nostalgiladan" att plockas ner, eftersom verksamheten ska flyttas till Dalarna.

– Det är av personliga skäl, då jag tycker mycket om att jaga i skogen och jag är uppe i Dalarna och ibland även uppe i Norrland och jagar nästan varje helg.

– I och med flytten till Dalarna, får jag ju närmare till min hobby.

Kommer du att fortsätta med verksamheten ungefär som här i Östergötland?

– Internetbutiken kommer att fortsätta fungera precis som idag och vi kommer att åka på mässor precis som vanligt. Bland annat Antikmässan i Älvsjö i februari och Bomässan i Elmia i Jönköping i mars.

Artikelbild

| Nostalgiladan är fylld med saker från framförallt 1950- och 60-talet, men det finns också både yngre och äldre prylar i samlingen.

– Om det även blir en fysisk butik, precis som den som finns här inne i Nostalgiladan, har jag inte bestämt än.

– Men visst kommer verksamheten ”Nostalgiladan” att finnas kvar, eftersom det numera är ett känt varumärke, inte bara i stora delar av Sverige utan även utomlands. Mycket tack vare internetsatsningen vi gjort och här kan jag nämna att jag även kommer att starta något som heter ”Retroladan” och där säljer jag mest textilier och kläder.

Det återvunna plagget blev ju årets julklapp 2018. Är det något du känt av?

– Ja, absolut. Det är många som köper begagnade, återvunna kläder och jag tror att det här är något som kommer att öka i framtiden. Vi kan inte bara hålla på och köpa nytt och sedan slänga hela tiden. Det tror jag inte håller om man ser lite framåt.

– Många tycker ju om att köpa återvunna kläder, som kanske är lite retro och det är något jag själv också valt ända sedan jag var ung.

Hur känns det annars att flytta från den här ladan, med hela 600 kvadratmeters säljyta?

– Det är klart att det känns lite nostalgiskt, efter att jag huserat här i snart tio år. Men jag har nu funderat ett par år på att flytta norrut av personliga skäl och nu har jag hittat ett bra boende i Dalarna och det avgjorde det hela.

– Visserligen kommer jag att sakna mina kunder, men jag finns ju kvar på internet och jag tror nog många kommer att kunna hitta även till Nostalgiladan i Dalarna, om jag nu även öppnar en fysisk butik där. Bland annat har jag många kunder från Stockholm, som jag tror kommer att hitta mig även i Dalarna.

– Dessutom har jag vissa planer på att starta med fysiska auktioner i Dalarna, som komplement till alla auktioner på internet. Dom är ju bra, men jag är uppvuxen med auktioner och skulle gärna vilja börja med sådana också, säger Kerstin Tjernberg med en titt framåt.