Business Arena uppger sig vara norra Europas ledande mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn och har sedan starten 2001 skapat möten mellan privat och offentlig sektor. Under onsdagen och torsdagen finns representanter från kommunen på plats i huvudstaden för att försöka attrahera stora byggherrar och investerare i och med bygget av Ostlänken.

– Jag upplever att investerarna som är här vill investera ännu mer, säger Louise Flygt som är kommunikationsdirektör i Norrköpings kommun, och jämför med förra årets mässa.

– Så det är mer lättsålt i år! fortsätter hon.

Det hon relaterar till är de 10 000 nya bostäder som planeras byggas i Norrköping – mycket tack vare Ostlänken.

– För oss är det nu viktigt att sprida information om den omfattande utveckling Norrköping står inför i och med Ostlänken, säger hon.

Om det håller även Norrköping och Linköping tillsammans ett seminarium under torsdagen. Kommunerna har valt att samarbeta under mässan och synas i East Sweden Lounge. Man vill tydligt visa på regionens expansions- och attraktionskraft.

Investerarna är också intresserade av att bygga i flera kvarter i Norrköping.

– Det finns ett jättestort intresse! Framför allt i inre hamnen, men även i Industrilandskapet och stråket från Kungsgatan ner till resecentrum.

Så att bygga 10 000 nya bostäder blir inget problem?

– Fortsätter det så här är det inga problem. Vi har många bra lägen som är lediga att bygga på. Vi har fått många bra trådar att dra i! säger Louise Flygt.