Nämnden vill få mer tid att fundera

Ärendet om flytt av tjänstemän från Klockaretorpet och museipersonal från Skiöldska huset bordlades vid nämndens möte.

Frågan är om kultur- och fritidskontoret ska vara kvar i Klockaretorpet.

Frågan är om kultur- och fritidskontoret ska vara kvar i Klockaretorpet.

Foto: Michael Svensson

Norrköpings kommun2019-10-16 16:00

Kultur- och fritidsnämnden vill ha mer tid att utreda, tänka och diskutera kring ärendet, som i stället kommer upp på nämndens nästa sammanträde.

– Vi bestämde oss ganska snabbt för att vi ville få mer tid att hantera det här, säger Olle Johansson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Det är viktigt att vi tar oss tid att sätta oss in i det ordentligt.

Kultur- och fritidsnämnden måste som alla nämnder spara. 

Ett tjänstemannaförslag är att samlokalisera kultur- och fritidskontorets tjänstemän som i dag sitter i Klockaretorpet och museipersonal som sitter i Skiöldska huset intill Stadsmuseet, i en ny yteffektiv lokal på "lämpligt avstånd" från Stadsmuseet.

Det skulle innebära att kultur- och fritidskontoret flyttar från Klockaretorpet och att museipersonalen tvingas lämna 1700-talshuset i Västgötebacken.

Olle Johansson har uttryckt att han tycker att kultur- och fritidskontoret ska vara kvar i Klockaretorpet.

Vänsterpartiet hade helst velat se ett avslag direkt.

– Vi tycker att det vore vansinnigt att flytta från området precis när det börjar bli ordning och reda. Kommunen har satsat på en omdaning av centrum och sådant som idrottens hus och den nya Fritidsbanken och Kunskapens hus. Då sänder det jäkligt märkliga signaler till de boende om en annan del av kommunen flyttar därifrån, säger Olof Carlstein (V).

– Vi tror att den kommunala arbetsplatsen bidrar till en ökad trygghet i området och att lokalerna står tomma är ett betydligt sämre alternativ. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!