– Jag väntar på att få frågan, säger oppositionsrådet Mia Sköld (MP).

Miljöpartiet i Norrköping ser ut att landa på 3,4 procent, mot 6,3 procent i valet 2014. Det är med knapp nöd MP klarar den nya treprocentsspärren.

MP tappar två mandat, från fem till tre mandat.

– Vi är naturligtvis besvikna på det. Jag hade hoppats att vi skulle öka, naturligtvis. Vi brukar ha ett resultat i Norrköping som påminner väldigt mycket om riks, säger Mia Sköld som ganska snart på valnatten insåg att det inte skulle gå så bra.

Vem ska styra Norrköping?

– Om man tittar på hur det gått för Kvartetten, sossarna har ju också tappat mandat, de har tappat tre mandat, och Liberalerna har tappat ett, medan både KD och C har gått fram ett, så betyder det att det fattas lite grann för dem för att de ska kunna bilda en stabil majoritet.

– Vill de ha en stabil majoritet behöver de tre mandat – och vi vet ju vem som har tre mandat.

Skulle det vara ett krav att ingå i Kvartetten, eller en kvintett, eller skulle ni kunna tänka er att vara ett stödparti?

– Den förhandlingen vill jag nog göra med dem, men det är klart att jag i första hand skulle vilja ingå i en styrande majoritet.

– Ju mer stabil en sådan majoritet är, desto bättre. Det är klart att de kan säkert tänka sig att styra med hoppande majoriteter också, men jag tror inte att det är det bästa alternativet. Förhandlingarna lämnar jag till när jag får en fråga.