Den då 23-åriga mannen och hans 21-åriga flickvän hade inte träffats på ett par dagar när de av en slump sprang på varandra vid det tillfälliga nöjesfältet som ställts upp vid stadsbiblioteket.

Paret, som bott tillsammans men flyttat isär för att låta relationen läka efter hel del bråk, fortsatte kvällen tillsammans och gick ner på stan, kollade på fyrverkerierna och gick därefter in på restaurang Strömsholmen.

Rohypnol i kroppen
23-åringen som redan då var påverkad av hasch, rohypnol librium och alkohol fortsatte fylla på med mer sprit innan han blev utkastad. Paret kom ifrån varandra men möttes upp i den 21-åriga kvinnans lägenhet på Fotbollsgatan 39.

Efter en tid i lägenheten ska den 21-åriga kvinnan blivit irriterad och skällt ut och gett mannen en örfil sedan han inte lyckats uträtta sina behov på rätt plats.

23-åringen svarade med ursinnigt raseri.

En brutal misshandel i hallen följdes upp med att han släpade in kvinnan i köket, plockade fram en kniv och högg sin flickvän i halsen.

Polisen vände
Enligt domen mot mannen ska han vid det tillfället visat total likgiltighet för kvinnans liv.

Ljudet från det brutala överfallet hade läckt in till grannarna som ringt polisen. Och ett par minuter efter knivattacken ringde de på 21-åringens dörr på Fotbollsgatan. 23-åringen satt kvar tyst och öppnade aldrig dörren. Strax därefter lämnade polisen platsen.

Kvinnan som då fortfarande var vid liv ska ha vädjat till 23-åringen om hjälp - men istället för att försöka rädda sin flickvän gick mannen och la sig.

23-åringen vaknade tidigt på morgonen den 19 augusti, tittade till sin flickvän som han nu förstod var död och åkte till jobbet.

Erkände för kollega
När arbetsdagen var över fick 23-åringen skjuts tillbaka till lägenheten på Fotbollsgatan av en kollega. På vägen berättade han vad som hänt men uppmanade kollegan att hålla tyst.

Han gick upp till lägenheten, diskade och slängde mordvapnet innan han ringde polisen och berätta att han hittat sin flickvän död på köksgolvet.

23-åringen hävdade först att han var oskyldig men erkände efter ett par dagar mordet på 21-åringen.

Den 6 oktober dömdes mannen till livstids fängelse.