Flyktingbostaden har skapats av svenska designers med syftet att utveckla ett tryggare och mer hållbart boende för människor i flyktingläger.
På måndagen byggde sex elever från Ebersteinskas byggprogram upp huset i utställningen Framtidsland på Arbetets museum, som ett inslag i de globala veckor som pågår i stan.
På plats fanns Märta Tärne från det sociala företaget Better Shelter, som ägs av en svensk stiftelse som stöds av FN:s flyktingorgan UNHCR och Ikea Foundation.
– Vi gör det här tillsammans med Sida, för att engagera allmänheten och illustrera hur Sida jobbar och vad våra biståndspengar går till, sa Märta Tärne.
Hösten 2015 var hon med och byggde upp sådana här hus i ett flyktingläger på den grekiska ön Lesbos.
Better Shelters nödbostad på 17,5 kvadratmeter består av en stålställning som täcks av skumplastpaneler. Huset levereras i två platta paket.
Vem som helst ska kunna bygga upp huset, på mellan fyra och sex timmar. Det finns en dörr att låsa, en solpanel driver en LED-lampa och en usb-port ger möjlighet att ladda en mobiltelefon. Det är tryggare och mer hållbart än ett tält av tyg.
– Det är krångligt, mycket delar. Det är lite komplicerat, tyckte byggeleven Jonathan Johansson.
– Lite annorlunda, mot vad vi annars gör. Det är svårt att få det helt rakt, sa Linnéa Holmer, också hon byggelev.
Första gången de byggde upp huset, på skolan, tog det sju-åtta timmar.
UNHCR har beställt 30 000 flyktingbostäder, varav 15 000 redan finns på plats i bland annat Irak och Grekland.