Det handlar om "djungelbussen" som numera rullar i kollektivtrafiken i Norrköping. Det hela började i Linköping för flera år sedan, när man på Östgötatrafiken bestämde sig för att dekorera en buss med djungeltema i samband med Stadsfesten. Och till årets Augustifest i Norrköping togs konceptet till grannstaden österut.

– Grundtanken är att använda de här bussarna vid familjeevent. Vi började med att ställa upp fordonet på Augustifesten så att barn fick provsitta förarstolen och ställa frågor till busschauffören. Nu går den i trafik också, säger Eva Jylltorp, kommunikationschef på Östgötatrafiken.

I bussen finns apor, ormar, papegojor, lianer och blommor. Den går på olika slingor i hela innerstadsnätet och i helgen fick passagerare på 116, som lyckades pricka in rätt tur, djungelsällskap under bussresan. Reaktionerna brukar vara positiva.

– Dels tycker förarna att det är roligt när de får den här bussen, dels får vi glada tillrop från kunder som säger "wow, vad fint"! Man blir extra glad när man kliver på den här bussen. Speciellt tycker barn att det är extra roligt, säger Eva Jylltorp, som är glad att sakerna får vara kvar i bussen:

– De som åker verkar låta sakerna sitta kvar. Det är kul!

Djungelbussen kommer att fortsätta att trafikera hållplatserna i Norrköping tills vidare. Till jul och påsk dekorerar Östgötatrafiken tillfälligt bussar, om det finns tid till det.