– På tisdagar och torsdagar bjuds det på musikkvällar med uppträdanden av fyra lokala musiktalanger per kväll. Onsdagarna bjuder på aktivitetskvällar med allt ifrån prova på-aktiviteter till dansuppvisningar och teaterföreställningar. Sammantaget bjuder vi in till ett evenemang som passar alla, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping.

Kvällarna kommer att bjuda på ett program som passar hela familjen och varje kväll kommer en utvald Norrköpingsprofil att fungera som programvärd. Tisdagen den tredje juli är det Daniel ”Foppa” Forsberg som fått äran.

– Norrköping har mängder av bra artister! Det ska bli skitkul, både att spela själv, och att få äran att presentera andra. Kvällarna på Refvens Grund kan bli sommarens höjdpunkter, tätt följt av fotbolls-VM säger Daniel ”Foppa” Forsberg.

Artikelbild

| Marcus Fyrberg håller ihop en av kvällarna i parken.

Det är Upplev Norrköping, som tillsammans med kultur- och fritidskontoret, Studiefrämjandet och studieförbundet Bilda, står för arrangemanget. Målet är att skapa ett somrigt gratisevenemang med musik och underhållning för hela familjen.

– Ni kan förvänta er en somrig blandning av musik, uppträdanden och aktiviteter. Här kan du slå dig ner med picknickkorgen eller svänga förbi en stund efter arbetsdagens slut och se efter vad som är på gång, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

– Målet med Sommar i Refvens Grund är att skapa en levande sommarkänsla i Norrköping och samtidigt ge kulturen i staden en möjlighet att blomma ut för att nå ny publik. Förhoppningen är att intresset är stort hos både ung som äldre och att detta ska bli starten till ett återkommande sommarevenemang, säger Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping.

Ett axplock ur programmet visar att det blir filmvisning av "Ted – för kärlekens skull", musikuppträdanden med lokala talanger som Eleonor Leone och Sofi Ek, clownföreställning med Teater Fenix, prova på-bugg och cirkusworkshop. Det är filmföreningen Flimmer som står för utomhusbion, något man tidigare visat i parken.

Artikelbild

| Emelie Höijer vann den lokala finalen i P4 nästa i år. I juli uppträder hon i Revfens grund.

– För Flimmer känns det härligt att vara tillbaka på klassisk mark med en fantastisk film. Utomhusbion huserade på Refvens Grund under många år. Vi passar även på att släppa utomhusbioprogrammet för sommaren i samma veva, säger Anders Grentzelius, verksamhetsledare på Filmföreningen Flimmer.