Det var vid 18.29 på måndagskvällen som ett barn ringde till polisen med en oroande berättelse om hur barnet samt en kamrat blivit hotade av en knivbeväpnad man i bostadsområdet Kneippen. Polisen tog allvarligt på detta och skickade minuterna efter ut fyra polispatruller till området för att få en bild av vad som hänt. De träffade på de två barnen, bägge i nedre tonåren, och började också leta efter den misstänkte personen i närområdet.

Väl på platsen stötte poliser på ytterligare fyra barn som berättar att också de hotat – endast några minuter senare påträffades en misstänkt man i 45-årsåldern som greps misstänkt för olaga hot och fördes till polisstationen för att förhöras. Polisen påbörjade senare en utredning om olaga hot och genomförde också en husrannsakning i den gripnes bostad.

– Flera förhör hölls redan under måndagskvällen och det kommer att bli flera. Gripandet av mannen hävdes senare under natten och ärendet har nu gått över till åklagaren, berättar Björn Öberg, polisens presstalesperson.