Under det senaste året har Darko Mamkovic i sin roll som ordförande för SD Norrköping fått svara på frågor som rör avhoppade medlemmar och nu senast oppositionsråd Sandra Karlsson som först petades från rollen som vice gruppledare och i torsdags ifråntogs de ansvar hon haft för vissa nämnder. Han har varje gång beskrivit hur trött han är på att behöva svara på dessa frågor som rör "interna angelägenheter".

– Jag pratar gärna om våra satsningar, politik och om regionens budget, säger han när Folkbladet når honom när politikerna i regionen sammanträder på tisdagen.

På frågan om Sandra Karlsson kan sitta kvar som oppositionsråd med tanke på det som hänt, säger han:

– Som sagt, no comments angående interna angelägenheter. Hon är oppositionsråd, och är invald.

Men har du förtroende för henne?

– Jag har inget mer att säga.

Han vill heller inte kommentera Magdalena Jones avhopp, eller någon av de andra som hoppat av under det senaste året. Sedan en tid tillbaka sitter Robert Cederlund, Anette Kemgren och Jan Peterson som politiska vildar i fullmäktige. Där har dock Darko Mamkovic en åsikt han vill delge:

– De är invalda tack vare att de stod på vår sd-valsedel, de hade aldrig blivit invalda på egna meriter. Att de inte har tillräckligt med moral att lämna sina platser och söka sig till andra politiska partier, som passar deras smak och åsikter, är olyckligt. Men det är bara att stå ut. Vi får leva med det.

Efter alla avhopp, hur mår partiet i Norrköping egentligen?

– Partiet mår jättebra. Det är en nödvändig process när folk som inte trivs eller passar i våra led väljer att lämna själva. Det är rätt. Jag tror det är en nödvändig process för att vi ska kunna spela en ännu starkare roll nästa val. Det kommer finnas stora möjligheter för oss då, tror jag.