Larmet kom vid 14-tiden och när räddningstjänsten kom fram till byggnaden vid Kanalplan i Lindö i Norrköping möttes de av en fullt utvecklad brand. Fem enheter bekämpade branden och röken spreds över villaområdet där de boende fick uppmaningen att hålla fönster och dörrar stängda.

Ett vittne har berättat för polisen att en dov smäll hördes från byggnaden i samband med att branden startade. Redan under tisdagseftermiddagen gjorde polisen en första kontroll av området med hundar och den fortsatta tekniska undersökningen äger rum under onsdagen.

– Vi har i nuläget inte säkrat några spår, säger Åsa Wilsund, presstalesperson hos polisen. Branden utreds som en mordbrand.

Räddningstjänsten lät byggnaden brinna ner under kontrollerade former och efter några timmar återstod bara pyrande material i högar på marken. Kanalplan användes tidigare av Lindö FF som hade ett antal fotbollsplaner i området och här har också spelats fotbollsgolf och byggnaden har även varit pizzeria.

Vilket användningsområde byggnaden hade nu är oklart. Många Lindöbor fick ta en omväg hem på tisdagen eftersom Kanalgatan tillfälligt stängdes av i samband med släckningsarbetet.

Vid 17-tiden på tisdagskvällen började branden närma sig en slutfas och räddningstjänsten bestämde sig för att dra sig undan.
– Det finns ingen spridningsrisk så vi lämnar över bevakningen till väktare nu, sa Mikael Strömberg, räddningstjänsten.