På smala grusvägar som slingrar sig längs bergssidan, reser de första gästerna med Turkietresor till Cirali i mars 2018. Det första flyget från Norrköping går den 7 maj.

Turkietresor är en av få researrangörer som lanserar charterresa till den lilla avskilda byn Cirali.

"Är du den som väljer en god bok på stranden framför prutning på shoppinggatan? Föredrar du en tidig morgonpromenad i vackert bergslandskap framför nattklubben? Då är den turkiska lilla pärlan Cirali något för dig", skriver Turkietresor.

Artikelbild

| Lång strand. Cirali i Turkiet.

Byn, som ligger en timmes biltur från Antalya, är belägen vid en lång, avskild naturstrand omgiven av höga berg. De få restauranger och kaféer som finns här är små och tempot är lugnare än i de andra turistorterna i Antalya-området.

Efter en promenad på 20 minuter kommer man till den antika staden Olympos, där man kan vandra mellan ruiner som är flera tusen år gamla.

Det är första gången som Turkietresor arrangerar en resa till en så liten destination.

– Vi letade med ljus och lykta efter något nytt på sydkusten i Turkiet. I höstas kom vi över den här lilla byn som ligger väster om Antalya, berättar Anders Lindström, vd på Turkietresor.

– För närvarande erbjuder vi endast ett hotell i Cirali, rätt och slätt för att det inte finns så många hotell här.

Turkiet har de senaste åren rasat i antalet resebokningar, till följd av landets politiska instabilitet och oroligheter. Nu börjar turisterna hitta tillbaka igen, noterar resebyråkedjan Ticket.