– Det är ingenting annat än slöseri med skattebetalarnas pengar. Politikerna i Norrköping med Lars Stjernkvist i spetsen är ytterst ansvariga för det som har skett. Det är hög tid att de lägger alla korten på bordet så vi kan minska risken att liknande saker inträffar igen, säger Johan Gustafsson, Skattebetalarnas Slöseriombudsman.

Det var i samband med Marvel-utställningen som leksakerna köptes in eftersom de leksaker som ingick i utställningen och som skulle säljas i tillhörande shop, inte höll tillräckligt hög kvalitet.

– Ingen tar ansvar när någon annan betalar. Det är knappast en kommunal uppgift att sälja leksaker eller anordna dyra utställningar om seriefigurer. Politikerna i Norrköping borde nog fokusera lite mer på kärnverksamheten – trygghet, skola och omsorg, säger Johan Gustafsson.

Artikelbild

| Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson är strakt kritisk till leksaksaffären.

Det är inte första gången Slöseriombudsmannen lyfter fram Norrköpings hantering av skattebetalarnas pengar som ett avskräckande exempel. Tidigare i höstas kritiserade SlösO namnbytet på kommunala Norrköping Vatten och Avfall till Nodra, som motiverades med att det skulle bli tydligare och kostade tre miljoner.

–  Det är fullständig lekstuga i kommunpolitiken i Norrköping. Det är hög tid att kommunpolitikerna stramar upp verksamheterna och slutar leka med skattebetalarnas pengar. En Norrköpingsbo betalar 500 kronor mer i skatt varje månad än en Linköpingsbo. Det blir 6 000 kronor extra om året som man får betala för att politikerna inte tar ansvar, säger Slöseriombudsmannen.