Bråvallafestivalen är ett minne blott.

Nu har en del av festivalområdet istället förvandlas till ett jättelikt lagerutrymme.

Det är Almroths som rest ett stort lagertält på en av F13:s gamla landningsbanor.

Artikelbild

| Tältet är en stålkonstruktion med bågar. "Finnessen med det här är att vi får en kropp utan pelare vilket gör att vi får en fin fri yta i hallen", säger Marcus Wallgren.

Tältet är nästan 230 meter långt, 35 meter brett och 11,5 meter högt och har en yta på drygt 8 000 kvadratmeter.

Det är därmed ett av de största lagertälten i Sverige.

– Det ser inte så stort ut men när man kommer nära så inser man hur stort det verkligen är, säger Carl Svensson, vd på Almroths.

Anledningen till att tältet rests är att Almroths nyligen slutit ett nytt samarbetsavtal med SSAB i Finspång för lagring av deras coils, stora rullar, med färglagd plåt.

Artikelbild

| Marcus Wallgren berättar att affären med SSAB skapar sysselsättning för två heltidsarbetare.

Plåten används till hustak och husrännor. Efter att den förvarats i det nya tältet fraktas den vidare ut till kunder i Europa.

– Det är ganska otroligt hur många sådana rullar vi får plats med. Den totala kapaciteten i hallen är 10 000 ton, säger Svensson.

Det är inte bara själva tältet som är enormt utan även logtypen som är nästan 1 100 kvadratmeter stor.

Att Almroth valt resa tältet ute på Bråvalla flygfält har delvis att göra med att marken där klarar av väldigt tung belastning.

– Användingsområdet har ju varit flygtrafik tidigare så marken har en väldigt bra bärighet. De här plåtrullar väger en hel del och det blir en så pass stor punktbelastning att man behöver mark med väldigt bra bärighet. Här är det 30-40 centimter tjock asfalt längst upp och sådana här områden växer inte på träd direkt, säger logistikchefen Marcus Wallgren.