Amanda, som går tredje året på Kungsgårdsgymnasiets stylistprogram, är en av sju finalister i den riksomtäckande makeup-tävlingen.

Över hundra bidrag från Sveriges olika stylistprogram skickades in i år. Sedan har en jury utsett vilka sju som ska göra upp om topplaceringarna. En åttonde finalist kommer sedan att utses via en omröstning på tävlingens hemsida.

Årets tema var " skönhet inspirerad av metallisk förödelse".

Finalen äger rum i Göteborg 23 november och Amanda kommer att resa dit tillsammans med sin makeup-ansvariga lärare Viktoria Boman samt sin modell Lisa Johnsson.

Kungsgårdsgymnasiet har lyckats otroligt väl i tävlingen de senaste åren. Amanda Johansson hem förstaplatsen i fjol och året innan det var det Ellen Gustafsson som vann.

–  Det här är ett kvitto på att utbildningen håller hög kvalitet. Förra året tog elever från Kungsgårdsgymnasiet hem både första och tredje platsen i tävlingen, och vi har flera topplaceringar från tidigare år. Amanda har redan gjort det jättebra, och vi önskar henne varmt lycka till i finalen, säger Viktoria Boman, lärare, till Let´s Creates hemsida.

Vinnaren får ett makeup-kit värt 20 000 kronor.