– Norrköping och Östergötland får äntligen möjligheten att erbjuda en full satsning till de elever som vill kombinera friidrott med gymnasiestudier, säger Krister Hultberg, ansvarig lärare och tränare på Haga Friidrottsgymnasium, i ett pressmeddelande.

– Våra duktiga friidrottare i regionen får nu en riktigt bra chans att utvecklas som idrottare och individer och förhoppningsvis kommer den här satsningen att öka intresset för friidrott i stort.

Utbildningen på Haga Friidrottsgymnasium blir ett samarbete mellan Norrköpings kommun, Tjalve friidrott och basketgymnasiet. Utbildningen kommer att erbjuda elever från hela landet en gymnasieutbildning i kombination med individuellt anpassad träning och teoriundersökning på skoltid.

Artikelbild

| Nästa höst kan elever från hela landet söka till den nya friidrottsutbildningen på Hagagymnasiet i Norrköping.

Friidrottseleverna kommer att coachas av tränare med lång erfarenhet av elitsatsningar och samtliga program på Hagagymnasiet kan kombineras med friidrotten.

– Jag är jätteglad över att vi nu startar en friidrottsprofil på Hagagymnasiet. Det här visar kraften i de kommunala gymnasierna, säger Anders Palmgren, verksamhetschef för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Norrköpings kommun, i ett pressmeddelande.