Friskolan som menar att naturen är världens bästa klassrum och som riktat in sig på friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande startade upp 2005.

Inledningsvis hade de verksamhet från förskola upp till årskurs 5 men snart byggdes det på med årskurs 6 också och nu är det dags för ytterligare en utökning.

Skattkammarön har ansökt om att få bedriva verksamhet för årskurs 7-9 och i veckan kom beskedet från Skolinspektionen – som gav tummen upp.

Artikelbild

| En stor del av undervisningen på Skattkammarön sker utomhus.

– Jättekul. Det här är något som vi har gått och tänkt länge att vi vill göra. Vi har elever som trivts och gärna vill gå kvar hos oss och föräldrar som gärna vill att deras barn ska gå kvar, säger rektorn Siv Hult-Eklund.

Planen är att dra igång hösten 2019. Men först gäller det att få klart med nya lokaler och anställa nya lärare.

– Det är solklart så att vi behöver större lokaler och vi har lite förhandlingar så vi får se vad vi landar i till slut. Det är inget som är klart. Och lärare växer inte på träd i dag, men vi hoppas givetvis att det finns de som tycker att det är spännande och intressant att jobba med utomhuspedagogik även i högre åldrar.

Tanken är att skolan ska omfatta 72 elever i årskurserna 7-9 vid fullt utbyggd verksamhet, men det kan bli så att de börjar lite smått.

Artikelbild

–  Per automatik blir det lättast att bygga på med en sjua, men det får man väl se hur man ska börja. Skulle vi ha åttor som vill gå hos oss så sätter nog inte vi stopp för dem, säger Siv.