Som en del i ett långsiktigt arbete för ett mer jämställt musikliv bjuder studieförbundet Studiefrämjandet in delegaterna på helgens musikbranschkonferens Where's the Music? till en lunch med killsnack.

Konceptet bygger på materialet Killmiddag som jämlikhetsstiftelsen Make Equal tagit fram.

"Ambitionen med #killmiddag är att ge killar och män chansen att börja med sig själva i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle. #Killmiddag är ett sätt för män att i en trygg miljö prata om hur det är att vara kille/man utifrån olika teman", enligt killmiddag.se.

Studiefrämjandet hoppas kunna sätta igång ett samtal som kan fortsätta även efter konferensen.

– Visst är det viktigt att ordna panelsamtal och scener för jämställdhet som vi också gör på konferenser och festivaler som denna, men nu är det viktigt att killarna och männen också kommer igång och snackar om sin egen roll och sitt eget ansvar för att skapa förändring i musikbranschen, säger Jonas Kofod, utvecklingsledare för kulturverksamhet inom Studiefrämjandet.

– Vi hoppas förstås att många tycker att det nu är dags för det här, att lunchen blir fullsatt och att vi sätter igång ett samtal som kan fortsätta i branschen långt efter att den här konferensen är över.