Vårterminen är på väg mot sitt slut.

Det betyder också att det är dags för De Geergymnasiets årliga musikaluppsättning.

I år föll valet på "Atlantis", en föreställning som satts upp vid två tillfällen tidigare av skolan.

Artikelbild

| I morgon är det premiär för De Geergymnasiets stora musikal "Atlantis" på Stora teatern.

Den här gången är det Marcus Fyrberg som regisserar och han har satt sin prägel på föreställning.

– Vi har gjort till den till vår egen. Vi har bland annat kortat ner den något och lagt till en del roller, säger Fyrberg, som utlovar kärlek, spänning och ett och annat mord:

– Det här är ett stort äventyr och det är det vi vill trycka på, att man ska få följa med på äventyret Atlantis.

Föreställningen är ett samarbete mellan samtliga årskurs 3-elever som går estetisk linje på De Geergymnasiet. Det vill säga dans, teater, musik, film och foto samt bild och form.

Artikelbild

| Mathilda Lindström, 18, gör rollen som överstprästen. "Hon är raka motsatsen till mig", säger hon.

Totalt är det ett 70-tal elever som är involverade.

– Det här samspelet är väldigt roligt. Det är framtida musiker och producenter som vi får arbeta med. Tidigare har jag som går teater bara satt upp produktioner med elever som går teater. Nu är det första gången alla estetgrupper sätter upp något tillsammans, säger Mathilda Lindström, 18, som har en av rollerna i musikalen.

Artikelbild

| Totalt är det ett 70-tal elever som arbetar med musikalen. Jacob Stribrny syns i en av huvudrollerna. Han spelar Atlas.

Till en början var hon lite skeptisk till valet av Atlantis, som inte är lika berömd och omtalad som vissa andra musikaler, men efter att ha gått igenom manuset kom hon på andra tankar.

– Nu tycker jag den är fantastisk. Det är härlig dans, härlig musik, fantastiska kostymer och ljud och ljus är hur bra som helst, säger hon.

Artikelbild

| Marcus Fyrberg står för regi och har satt sin prägel på musikalen.

Mathilda gör rollen som översteprästen i föreställningen. En utmaning menar hon, men en rolig sådan.

– Det svåra är väl att hon inte är som jag överhuvudtaget. Hon är äldre och väldigt bestämt. Hon är raka motsatsen till mig, men det är det som är så kul med teater och musikaler, att man får sätta sig in i andra personers liv och får andra perspektiv.

Eleverna har arbetat med föreställningen hela vårterminen och i morgon är det äntligen dags för premiär på Stora teatern.

Musikalen är ett samarbete mellan Östgötateatern och De Geergymnasiet.

Just att få chansen att uppträda på en riktig teaterscen betyder mycket menar Mathilda.

– Det är mäktigt. Jag brukar gå hit för att se och lära. Nu får jag själv ta plats på den här scenen. Det är en stor känsla och en ära, säger hon.