Det var cirka 90 personer nominerade och 44 av dessa valde att ställa upp i den rådgivande medlemsomröstningen, som motsvarar andra partiers provval.

Resultatet ligger till grund för listkommitténs diskussioner i utformandet av en valsedel – det är inte ett färdigt förslag till valsedel.

10-i-topp: Kommunalrådet Karin Jonsson, Vikbolandet, Lars-Olof Johansson, Vikbolandet, Roger Sandström, Norrköping, Kerstin Sjöberg, Vikbolandet, Christian Widlund, Norrköping, Ellen Ek, Norrköping, Fredrik Blomberg, Krokek, Kajsa Törnqvist Netz, Mem, Alexandra Asp, Norrköping och Erik Darenius, Åby.

Nya namn är Ellen Ek, 29, syster till riksdagskandidaten Magnus Ek, Alexandra Asp, född 1981, och Fredrik Blomberg, tidigare aktiv i Finspång.

– Vi har inte på många år varit med om ett så stort intresse för att finnas med i Centerpartiet och på vår kommunfullmäktigelista, säger Madeleine Johansson, ordförande i listkommittén.

Ett fullständigt förslag till lista, där man tar hänsyn till olika faktorer, ska tas fram till kretsstämman den 8 februari.