Sin unga ålder till trots har Monna Orraryd redan hunnit uppträda en hel del. Dels med Norrköpings Ungdomscirkus, där hon specialiserat sig på trapets, dels på scenen tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester där hon varit med och showat i en julkonsert och cirkusföreställningen tidigare i höstas. Att Monna älskar att stå på scen märks och målet är redan satt:

– Jag vill spela i en massa filmer och bli kändis!

På audition- och castingsajten "Stagepool" hittade Titan Television, som producerar Kändisbarnvakten för Barnkanalen, Monna, som har en profil där.

Artikelbild

| Tv nästa! Monna Orraryd från Norrköping är ett av barnen som ska vaktas av kändisar när "Kändisbarnvakten" drar igång på Barnkanalen inom kort.

– De undrade om jag ville söka. Jag har tittat på Kändisbarnvakten många gånger och alltid tyckt att det varit fubbigt och undrat hur barnen som är med i programmet kom med. Gud, nu ska jag vara med! säger Monna lyckligt.

Beskedet att hon kom med fick hon av sin mamma:

– Jag var hemma hos en kompis och satt och lekte på golvet när mamma ringde. Jag blev så glad!, minns hon.

Programmen är inspelade och klara. Monna får inte avslöja allt som händer, men hon och tre andra kommer att "vaktas" av fyra kändisar. Den bästa?

Artikelbild

| Käpphästar. Den som tror att det bara går att tävla med "riktiga" hästar tror fel. Monna har deltagit i en tävling med sina käpphästar och vunnit flera medaljer.

– Jag tycker att det var roligast att träffa Mikaela Laurén. Hon var så himla cool har cool frisyr och en jättecool motorcykel. Jag har aldrig boxats förut, men det var jättekul!

För den som inte sett programmet går det ut på att fyra barn få följa med en känd person under en dag, som visar lite av sin vardag. Varje program avslutas med att barnen sätter betyg på barnvakten och den barnvakt som får mest poäng vinner. Programmet har sänts under tre säsonger och tidigare har Morgan Alling, Panetoz, Dolly Style och Burnt Out Punks vunnit.

Artikelbild

| Showa. Monna vill gärna bli kändis och underhålla människor.

För Monna är Kändisbarnvakten det första tv-uppdraget. Hon tycker att det varit intressant och lärorikt att se hur en inspelning går till.

– Jag har alltid funderat på hur det går till, om de tar om scener många gånger och hur de klipper. Nu känner jag mig som en riktig tv-stjärna!

Artikelbild

| Syr själv. Monna har ett eget käpphäststall och ett konto för dem på Instagram som flöljs av 727 personer. Hon syr dem själv och den här heter Krocket.

Show-generna tror hon att hon fått från mamma och pappa.

– De spelar i Symfoniorkestern båda två. Och mamma tycker om att skådespela, så det kanske jag har fått av henne? funderar hon.

Artikelbild

| Monna Orraryd. En tjej vi kommer att få se mer av, var så säker!

Fotnot: Kändisbarnvakten startar den 30/12. Monna är med i programmen som sänds 6/1, 20/1, 10/2 och 3/3, samt finalen.