Det menar åklagaren som nu åtalar den 23-årige mannen för grovt olaga hot. Händelsen utspelade sig den 13 januari i år.

Bröderna ska ha mötts upp vid Navestad centrum varefter den äldre brodern sett att lillebror haft hans tröja på sig. Lillebrodern, som nu åtalas, ska inte ha velat ta av sig tröjan och blev till slut nedbrottad av sin bror.

23-åringen ska då ha sett rött och rest sig upp samtidigt som han sagt ”vänta här i fem minuter så kommer jag tillbaka och dödar dig”.

Storebrodern uppger sig tycka det vore intressant att se vad 23-åringen skulle göra och väntade kvar i centrumet. När 23-åringen kom tillbaka ska han enligt uppgift ha kommit springandes mot honom i hög fart med en kniv i handen och sett ”livsfarlig” ut.

Storebrodern tog till fötterna och löpte in på en pizzeria och låste in sig på toaletten, enligt förundersökningen. Den jagade mannen ska senare ha vittnat om att hans bror egentligen är en snäll kille och att han anmälde för att han ville lära honom en läxa. Samtidigt säger han i förhör att han sprang av rädsla. På förhörsledarens fråga om målsägande tror att lillebrodern skulle ha huggit honom med kniven svarar mannen ja.

– Det är ju det. Jag tror jag faktiskt hade blivit knivhuggen om det var en kniv han hade på sig. För det var den känslan jag fick alltså.

Den åtalade 23-åringen i sin tur har berättat att bröderna blev osams, men att han aldrig skulle skada sin bror. Inte heller har han haft någon kniv. Han erkänner dock att han hämtade ett föremål hemma, men att han inte kunde svara på vad. När förhörsledaren påtalar att det finns en kniv i beslag menar mannen att det ka ha varit en kniv han hade, men att han aldrig skulle skada sin bror.