Folkbladet skrev om avåkningen natten till fredagen den 1 september i år. Larmet kom vid 01-tidenom att en bil kört i diket på Djurövägen vid Bråvikens golfklubb. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen och enligt de första uppgifterna hade bilen voltat ut på ett fält, med airbagen utlöst och föraren satt kvar i fordonet.

– Det var föraren som själv ringde till SOS alarm, han uppgav att han hade ont i ryggen efter olyckan, sa polisen till Folkbladet vid tillfället.

Vid det rutinmässiga alkoholutandningsprovet visade det sig att föraren hade för mycket alkohol i kroppen, varför han genast misstänktes för rattfylleri.

Mannen fördes därefter till sjukhus för kontroll av skadorna.

Det visade också att alkoholkoncentrationen i blodet uppgick till 1,78 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. 28-åringen erkänner gärningen.

– Jag var hos en kompis och drack 5-6 öl innan jag satte mig i bilen, har han uppgett.

Efter att ha kört cirka sex kilometer somnade han och kom med bilen ut på åkern där den blev liggande på sidan så att han inte kom ut. Han ringde själv efter hjälp och fick därefter åka med ambulans till sjukhuset.