Det var vid 00.30-tiden natten till lördagen som SOS Alarm larmades om att det rök från ett fönster i restaurangen Enoteket på Laxholmstorget i industrilandskapet. Någon hade krossat en ruta och hällt in brännbar vätska. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde därmed begränsa branden till entrén. Polisen har genomfört en teknisk undersökning och hittat spår som gör att misstankar om att branden anlagts har stärkts. Vad det handlar om för spår vill dock inte polisen gå in på.

Läs mer:Brand i Enoteket.

En timma senare, vid 01.30, hörde en förbipasserande skrik på hjälp ur en gammal industrilokal på Sjötullsgatan nere i hamnen. Lokalen brann och när polis och räddningstjänst kom till platsen hittades en man fastbunden vid ett fönster.

– Vi kunde få ut honom och har snabbt fört honom till sjukhus, sade Torbjörn Lindquist, vakthavande befäl vid polisen till Folkbladet under natten.

Läs mer:Bunden man hittad i brinnande industrilokal.

Mannen ådrog sig inga fysiska skador och har kunnat lämna sjukhuset. Polisen har pratat med mannen, som är 50-årsåldern. Vad han har uppgett är dock inget som polisen vill gå in på och i dagsläget finns ingen misstänkt. En teknisk undersökning har genomförts.

– Vi kommer att fortsätta hålla förhör och är det vittnen som vi inte pratat med är vi angelägna om att de hör av sig till oss, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisregion Öst.

Att det skulle finnas något samband mellan de två bränderna är det inget som tyder på i dagsläget.

– Nej, det är samma natt men det finns inget som tyder på att det är något samband, säger Åsa Willsund.