– Visst känns det lite tomt utan Bråvallafestivalen, men ingen kommer att behöva vara utan musik i Norrköping i sommar, säger Sandra Wall, projektledare Musikhuvudstaden.

Bråvallafestivalen har inskrivet i sitt kontrakt att man får ta paus, vilket man valt att göra i sommar, men festivalen kan vara tillbaka nästa sommar.

Men man behöver inte sitta hemma och vila öronen för det i sommar, för även om Rix-Fm valde att inte följa med när Augustifetsen byter vecka så finns det så många musikscener i Norrköping - både för den som spelar själv men också för den som vill lyssna.

Artikelbild

| Silvana Imam på Bråvalla 2017. I år på Hugo Parkfestival.

– Sommar i Parken, med scen vid Refvens grund är en sådan möjlighet där lokala artister har bokat in sig, men som fortfarande är öppen för bokning under hela juli och det är gratis. Det här med open stage är nytt för oss i Norrköping och där vi står för scen och teknik, säger Sandra Wall.

Och visst är Norrköping ett namn i den internationella musikvärlden även utan Bråvalla, ta bara Wilhelm Stenhammar International Song Competition.

– Den har verkligen satt Norrköping på musikkartan i världen, och tävlingen håller oerhört hög klass, säger Sandra Wall.

I en helt annan genre rör sig artisterna som i sommar gästar Hugo Parkfestival under fem dagar dit bland andra Plura, Lena Philipsson, Markus Krunegård, Oskar Linnros, Petter och Silvana Imam kommer.

Artikelbild

| Sonja Stenhammar under uppskattade Stenhammarfestivalen 2016. I år är den här igen.

– Och så blir det Bob Marley memorial, NKPG Art Music Festival 2018, Viskvällar i Arkösund, Skogsröjet, Augustifesten med flera dagars musikfestival, Kulturnatten, Metallsvenskan och SON i det gröna för att bara nämna några musikhändelser. Det är bredden som är vår musikaliska spets, säger Sandra Wall.

Och det är inte bara själva musiken som sätter Norrköping på kartan, branschfolket bakom artisterna hittar numera också hit som på Where’s The Music och Sweden Live som är ett evenemang där Sveriges ledande turnébolag under några dagar träffar musikarrangörer och samarbetspartners, som hölls i Norrköping tidigare i år.

Dessutom finns det en mängd andra möjligheter att under sommaren ta del av eller självspela musik.

– Fritidsgårdarna i Vasaparken, Studiefrämjandets Bandcamp, Navestad mot våld, utebiovisningarna där det också blir musik och den nya dansfestivalen Freedom Indoor Festival med internationella artister, säger Sandra Wall.