Det var i lördags som en 46-årig egen företagare från Eskilstuna fastnade i en roterande maskin, när han arbetade med bygget av Kolmårdens djurparks nya linbana. En kollega på plats kunde få loss mannen som dock avled av skadorna.

- Så mycket mer detaljer än att vi vet att en man har avlidit på sin arbetsplats har vi inte, säger Anders Wallberg som utreder arbetsplatsolyckor på Polisen i Norrköping, som besökte Kolmården under måndagen.

Polisen kommer nu invänta rapporter från Rättsmedicin och Arbetsmiljöverket.

Och just Arbetsmiljöverket var på plats under måndagen för att samla in material till sin egna undersökning.

- Vi kommer att kontrollera hur det förberedande arbete har sett ut, bland annat med skyddsarbetet och riskhantering, säger Bertil Sandberg, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket som tillägger att det just nu råder förundersökningssekretess på ärendet.

Klart om en månad
När tillräckligt mycket information lagts på bordet kommer ett beslut om det finns anledning att gå vidare och göra en rättslig sak av ärendet att tas.

- Inom en månad ska det vara klart, säger Sandberg.

Anders Wallberg tillägger:

- Det här utreds som ett arbetsplatsbrott. Men någon misstanke mot en enskild person finns inte.

Efter Sandbergs besök på platsen under måndagen kunde han dock inte se något som tyder på bristande säkerhet.

- Första intrycket är att det inte råder några brister i säkerheten. Men även om säkerheten varit god så kan ju en enskild person göra ett misstag, säger han.

Olyckan inträffade på andra sidan stationsområdet där man just bygger barnvagnsparkring och toaletter.