Från och med den 21 juni kan man njuta av en hållbar cocktail på samtliga Scandichotell. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka från frukosten och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas.

Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Det här är inte det första som Scandic gör för miljömässig och social hållbarhet. Sedan tidigare har man genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck, som att ta bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffa onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn.

– Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige.