Folkbladet besökte mässan under ett par timmar på lördagen. Arrangören Bosse Nordin tog emot oss med öppna armar vid entrén. Det är andra året som han gör en mässa av det här slaget i Norrköping.

– Det är första gången vi är i Stadium Arena och det fungerar verkligen fint, sa Bosse Nordin när han tog oss med på en rundvandring i trängseln bland utställare och artister. Han har själv motorer och "vild åkning" i blodet sedan barnsbenen.

– När jag var sju år satte jag mig i brorsans bil på landet utanför Falkenberg där jag växte upp. Rätt vad det var så var bilen igång och jag satt där och rattade och svängde bilen fram och tillbaka. Moppe åkte jag från åtta, nio års ålder. Min pappa var kantor och jag hörde det sägas att "kantorns pojk är sjövild", berättade Bosse Nordin.

Artikelbild

| Välkommen. Arrangören Bosse Nordin.

Men allt det där var länge sedan. Nu är Bosse Nordin några år och sextio och riktar främst in sina krafter på att arrangera mässor på i motorbranschen.

– Jag satsar på återförsäljare och föreningar och på att baka samman spektakulära motorshower med det övriga mässprogrammet, sa Bosse Nordin.

En av de mer namnkunniga återförsäljarna på Stadium Arena denna helg var Carl-Sune Nygren - i branschen mer känd som Sulas - som var på plats med flera stora motorcyklar av märket Indian och två helt nya motorcyklar från Husqvarna: Svartpilen och Vitpilen. Han har en lång bakgrund som racingförare.

– Jag har i princip kört allt. Bana, backe, is och de flesta tävlingsformer för motorcyklar. Nu vid sjuttio har jag minskat ner på åkandet och har affärer i Uppsala och i Strängnäs. Och jag och mina medarbetare åker gärna på mässor som den här i Norrköping. Under en helg här kommer det 7-8000 väldigt motorintresserade människor hit. Så många kunder har de flesta mindre återförsäljare inte på fem år, så man vore ju närmast dum i huvudet om man inte åkte hit, sa Sulas till Folkbladet.

Artikelbild

| Fresstyleåkare. Fred "Frog" Berggren.

På mässan fanns många attraktioner av olika slag. Bosse Nordin visade stolt upp den svenska Formel 1 racinglegenden Ronnie Petersons bil. I ett annat hörn av mässhallen stod Östergyllens motorcykelförening och ställde ut ett stort antal klassiska och historiskt intressanta cyklar med hemort i Söderköping och Norrköping.

I själva matcharenan på Stadium gavs tre motorcykelshower med skickliga och våghalsiga uppvisningar. Fredrik "Frog" Berggren med ursprung i Norrköping och i klubben SMK Östgöta som han tävlade med mellan 1990 och 2001; var på plats med ett team av totalt sex åkare som hoppade högt och som hoppade över folk.Fredrik har lämnat motocrossbaneåkandet och är nu freestyleåkare och stuntman som medverkat i bl.a. The Expendables 3 med Sylvester Stallone och Dolph Lundgren.

Artikelbild

| Veteran. Carl-Sune Nygren "Sulas" visade upp fina cyklar.

Varför kallas du Frog?

– Det var i Nya Zeeland 1996 då vi övade att hoppa och ställa hojarna på sidan i luften. De andra tyckte att jag mest viftade med knäna och såg ut som en groda!