Före pensioneringen drev han i många år en egen elfirma, men därefter har han ägnat mycket tid och kraft åt hemlösa och missbrukare i Norrköping.

Mest känd är han, för att han under många år arrangerade en julfest för Norrköpings alla hemlösa och missbrukare i Norrköping. I december i fjol anordnade han sin 20:e och sista julfest på Renströmmen med deltagande av hela 240 människor.

Då fick han frågan av reportern, vad det är som driver honom att arrangera Omsorgsjul år efter år?

– Sedan ungdomen har jag alltid varit givmild och hjälpt alla som suttit i kläm. Det är sån jag är, svarade Lennart Cederberg då och det kan nog väldigt många människor hålla med om.

Under många år anordnade han även en utflykt för hemlösa och missbrukare, till Kolmårdens Djurpark, där man alltid fick en guidad rundvandring i parken.

Så här säger Sven-Åke Molund, mångårig vän till Lennart Cederberg och också med i föreningen Omsorgsjul:

– Framförallt minns jag Lennart för två speciella saker, säger han. Dels var han väldigt duktig på att år efter år skaffa fram sponsorer till bland annat julfesten och Kolmårdsutflykten, dels stred han under många för att få bättre levnadsvillkor för Norrköpings hemlösa och missbrukare och jagade kommunpolitikerna för att de skulle hjälpa till med detta.

– I början var de ganska irriterade på honom, men med tiden kändes det som han blev alltmer respekterad av politikerna och de började lyssna på vad han sade och ville.

Så här säger Roger Källs (S), socialnämndens ordförande:

– Som politiker kunde man uppleva Lennart Cederberg, som en jobbig och bestämmande person. Det hände att han bara stegade in på mitt kontor och sa att "nu vill jag direkt ha ett möte med dig och socialdirektören!".

– Det jag minns mest var att han hela tiden kom till mig och ställde nya krav. Men det var ändå något som jag i grunden upplevde som positivt, eftersom Lennart Cederberg visade upp ett så starkt engagemang, för det som han tyckte var rätt och riktigt.