Det var vid 14,30-tiden på torsdagseftermiddagen, som Inka ramlade ner i ett dike och fastnade.

Efter en flera timmars lång räddningsaktion av gårdspersonal, veterinär och Räddningstjänsten, lyckades man till slut få upp Inka på benen igen.

– Det var efter en stor räddningsinsats, där veterinären bland annat satte in kortison och dropp på hästen och hon fick även massage och behandlades med en värmelampa, berättar hästveteranen Hasse Lundbäck, som äger gården.

Vad tror du det var som till slut avgjorde hästens öde?

– Eftersom hon inte kom på benen efter vår stora räddningsinsats, föreslog jag till slut att vi skulle ge henne en sockerlösning och det blev en kick för hästen, som gjorde att hon återigen ställde sig upp på lite vingliga ben.

– Då hade vi verkligen gjort allt vi kunde tänka oss och då känns det ju skönt förstås, att det här dramat fick ett lyckligt slut.

Hur mår hon idag?

– Idag mår hon efter omständigheterna bra och vilar upp inne i stallet, till glädje också för hästens ägare Bengt och Margareta Olsson, som har hästen inhyst här på Ekenberg.

– Det enda är att hon fått lite skavsår efter visiten i diket, men nu står hon som sagt i en box och hämtar sig.

Vet du egentligen vad som hände?

– Att hon ramlade ner i diket är för mig en gåta, eftersom hon normalt inte har några problem med det. Efter olyckan fick hon ligga länge på sidan, vilket inte är bra för hästen, så då blev hon lite förlamad i benen.

– Så ett tag var jag rädd för ett tråkigt slut, men desto roligare då att det blev ett lyckligt slut till sist.