Atilla - här har ni ”Årets NätÄngel”

Norrköpingsbons vassa penna gav honom priset Årets Nätängel Media.

Den tidigare reportern på Folkbladet kammade hem priset ”Årets nätängel Media”.

Den tidigare reportern på Folkbladet kammade hem priset ”Årets nätängel Media”.

Foto: Julide Yodas

Nyheter2019-11-19 17:00

Som Folkbladet berättade i samband med nomineringen till ”Årets Nätängel Media” så har 26-åriga Atilla Yoldas tidigare varit reporter på Folkbladets ungdomsredaktion innan han blev headhuntad till Expressen som reporter för att provjobba.

– Jag blev kvar i fem år, men nu har jag återgått till arbetet som krönikör och mer opinionsbildande journalistik, vilket också var mitt fokus från början, sa Atilla Yoldas till Folkbladet när han blev nominerad.

Sent på måndagskvällen stod det klart att Atilla tog hem priset under en gala på Nalen i Stockholm. 

Vinnarmotivering lyder: Utan tvekan och med en tydlig övertygelse har Atilla Yoldas länge satt strålkastaren där det behövs. Oavsett om det gäller att uppmärksamma utsatta och hotade eller de som hotar och hatar. Med en vass penna och en skarp röst skapar han förutsättningar för förändring på riktigt – inte minst genom att ständigt ifrågasätta sin egen roll i helheten – men framför allt genom att aldrig backa från det han anser är rätt. 

Galan instiftades för fem år sedan av mySafety Försäkringar och syftar till att lyfta och hylla personer eller organisationer som gör något extra i kampen mot hot, hat och allmänt dålig ton på nätet, och som bidrar till att göra internet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats. Övriga kategorier är Årets Nätängel, Årets Nätängel Gaming, Årets Nätängel för jämställdhet och Prinsparets stiftelses hederspris till Årets Nätängel Barn och ungdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!