Här har bostadsrättspriserna stigit mest

Bergslagsvägen i Finspång: där har bostadspriserna ökat mest procentuellt sett i hela Östergötland.

Bergslagsvägen i Finspång: här har bostadsrättspriserna ökat mest i länet procentuellt.

Bergslagsvägen i Finspång: här har bostadsrättspriserna ökat mest i länet procentuellt.

Foto: Rikard W Larsson

Norrköpings kommun2019-10-12 19:00

Mäklarfirman Fastighetsbyrån har utifrån siffror från Mäklarstatistik gjort en nationell kartläggning över vilka gator i Sverige som ökat mest i kvadratmeterpris de senaste två åren. Nationellt finns flera gator som ökat med över hundra procent – i Östergötland är ökningen något lägre.

Den gata som toppar prisökningarna procentuellt i länet är kanske lite överraskande Bergslagsvägen i Finspång: här har priserna ökat med 78 procent. På andra plats ligger Norsholmsvägen i Norrköping med 69 procents prisökning.

Även när det gäller gatorna med störst prisökning i kronor per kvadratmeter ligger östra länsdelen bra till: här toppar Skogskullevägen i Norrköping med 6 649 kronor.

– Gällande Skogskullevägen så är det sannolikt en klassisk utveckling för områden relativt nära en större ort där priserna hämtar sig från en alltför låg nivå, säger Daniel Johansson, fastighetsmäklare i Norrköping.

– I detta fall i ett mycket attraktivt läge med närhet till båda orterna Norrköping och Linköping. Lägg till ett relativt begränsat utbud så är prisutvecklingen ett faktum, säger Daniel Johansson, fastighetsmäklare i Norrköping i ett pressmeddelande.

När det gäller gator med störst prisökning i kronor per kvadratmeter finns flera Norrköpingsgator med på 10 i topplistan: Generalsgatan (5 852 kronor), Garvaregatan (5 431 kronor), Norsholmsvägen (5 310 kronor) samt Sandgatan (5 310 kronor).

I kartläggningen har försäljningar som inrapporterats som nyproduktion inte ingått.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!