– Det blir vår största sökinsats hittills efter "Lollo" och nu ska vi hitta honom, säger Lotta Klang Bergström, från den lokala ledningsgruppen för Missing People Östergötland.

Klockan tio på lördag morgon samlas medlemmar från Missing People i Gusums Folkets Hus, en lokal som man tacksamt fått låna varje gång man sökt efter "Lollo" i trakten. Ett sms har under torsdagen också gått ut till de som anmält att man vill ha information om Missing Peoples aktiviteter, men även den som spontant känner att man vill göra en insats och vara med och leta efter "Lollo" är välkommen.

Varm dryck i termos rekommenderas och så kläder efter väder. Det gäller att hålla sig varm och få i sig lite energi under tiden man deltar i skallgången.

– Nu ser det ju ut att bli både snö och lite kallare, så visst kan det försvåra letandet, men vi kommer att göra alt vi kan för at söka igenom exempelvis rishögar och gropar i marken för att hitt a honom, säger Lotta Klang Bergström.

Dessutom har man hjälp av specialutbildad polis och hans kriminalsökshund, men Lotta Klang Bergström är helt inriktad på att hitta "Lollo".

– Nu ska vi hitta honom! Det är absurt att han varit borta så länge, som om han gått upp i rök.

I sökandet efter "Lollo" utgår man från alla tänkbara scenarior, förutom att han skulle ha blivit mördad och dumpad på en plats där han ännu inte hittats, vet man att han tyckte mycket om att plocka svamp.

– Då i april när han försvann var det ju tid för murklor och det plockade han ju i trakterna av sitt barndomshem i Tomtaholm. Han brukade ta bussen dit och så hade han en cykel stående vid busshållplatsen så att han kunde ta sig ut i skogen, säger Lotta Klang Bergström.

Men några spår av "Lollos" cykel har man inte.

– Nej, den stod inte kvar vid busshållplatsen, säger Lotta Klang Bergström.

Under helgens sökning kommer så kallade "grönvästar" att delta, medlemmar som är nya, och Lotta Klang Bergström hoppas att uppslutningen blir stor bland alla den här gången.

Är det skillnad på uppslutningen beroende på vem ni letar efter?

– O ja! sist vi sökte efter "Lollo" kom det en person, det är oerhört tragiskt. Han kunde ha varit någons farfar eller morfar och han är någons barn, någons bror. När en ung människa försvinner kan det delta 1000 personer vid sökningarna, men "Lollo" är lika mycket värd som en ung människa, säger Lotta Klang Bergström.

Hittas inte "Lollo" i helgen kommer sökandet att fortsätta, men Lotta Klang Bergström hoppas i alla fall att man kan "stänga" områden som färdigsökta.