Det var 540 gäster som hade klätt upp sig för galan som arrangerades för sjätte året i rad av Östgöta Media med samarbetspartners. Pär Lernström var konferencier och lotsade publiken genom kvällen. Första priset delas ut till Årets tillväxtföretag där vinnaren blev Alfredsson transport. Det är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen.

– För att leva vidare som familjeföretag måste man tänka på det personliga och se på lång sikt på investeringar och satsningar, sa en glad Erik Alfredsson när han och brodern Magnus mottog priset.

Årets energipris delades ut gick till Econova. De tar årligen hand om 700 000 ton återvunnet material som sen omvandlas till råvaror för energiproducenter, trädgårdar och kommuner.

Artikelbild

| Anna Brynås, vd på Econova Recycling, och Jeanette Tretten, koncernvd, var glada efter att ha mottagit Årets energipris.

– Det känns fantastiskt! Vi har jobbat med det här i 60 år, det var min farmor och farfar som startade företaget så att uppmärksammas på det här sättet är jätteroligt, sa Jeanette Tretten, koncernchef.

Årets samhällsutvecklare gick till stiftelsen Tappra barn som inledde verksamhet i Norrköping under förra året. Stiftelsen startades år 2011 av Magnus Johansson, tidigare ishockeyspelare i Linköpings HC, och har nu fått kända profiler i Norrköping att engagera sig. Pengarna som samlas in går till barn i närområdet som har det tufft.

– Jag är jättestolt över det här, klart att man vill vara med och förändra, sa Karl Eklöf, värd för Tappra Barn.

Bara en kort stund senare fick han gå upp på scenen igen, då som vinnare av priset Årets ledare. Motiveringen lyder bland annat: Med en kombination av tydlighet, lyhördhet och mod tar han tar han ett av Norrköpings stoltaste företag vidare på utvecklingsresan".

Artikelbild

| Erik och Magnus Alfredsson från Alfredsson transport fick pris av Filip Apelstar, i mitten, från Länsförskringar Östgöta.

Årets arbetsplats gick till Holistic.

– Det är en stor ära, man blir tagen, sa Peter Hencz som gick upp och hämtade priset med medarbetarna Lisa Jutman, Anna Fransson och Emma Lindmark.

– Vi har fantastiska lokaler och är ett fantastiskt gäng, fortsatte han.

Let'screate Norrköpingspriset gick till Lejla Gros, projektledare på Bråvallagymnasiet. Hon hyllas för sin förmåga att samordna näringsliv och skola.

– Väldigt många av de företag vi samarbetar med är här idag och ni är väldigt viktigt för utbildningen, så det här priset delar jag med er.