Ny ordförande är som Folkbladet tidigare berättat Jan Petersson. Han är tidigare vice ordförande i föreningen, samt vice gruppledare och ordinarie ledamot i byggnads- och miljöskyddsnämnden.

Vice ordförande är som Folkbladet också kunnat berätta Sandra Karlsson, Kolmården, känd från ”Bonde söker fru”.

Hela styrelsen, inklusive suppleanter, är från vänster på bilden: Simon Westlund, Kim Sköld, Robert Cederlund, Naima Bahnam Johansson, Benny Sellborn, Sandra Karlsson, Jan Petersson, Johan Lindecrantz, Annelie Ljung, Conny Samoraj, Magnus Boström, Anette Kemgren och Matthias Olofsson. (Frånvarande: Ingvar Våxmo).

Flera av dem, som Sandra Karlsson, är också på väg in i kommunfullmäktige. Bland de tio första namnen på fullmäktigelistan finns fem nya namn, varav flera suttit i nämnder, men inte i fullmäktige tidigare.

Fullmäktigelistan, där de 30 första namnen spikats, toppas av Darko Mamkovic, gruppledare för SD samt politisk sekreterare på halvtid.

Tvåa på listan är Clara Aranda, trea Markus Wiechel, fyra Jan Petersson, femma Florian Aranda, sexa Lise-Lotte Lindgren, sjua Sandra Karlsson, åtta Benny Sellborn, nia Johan Lindecrantz och på tionde plats finns Conny Samoraj.

SD har i dag tio mandat, men siktar enligt Mamkovic på 15.

LÄS MER: Sandra får tung post i SD

I ett pressmeddelande gör SD:s gruppledare Darko Mamkovic ett uttalande inför valet i höst:

– Sverigedemokraterna står för en human men ansvarsfull migrationspolitik till skillnad från de andra politiska partierna. Dock är det orimligt att svensk välfärd, godhet, humanism och demokratin ska missbrukas på bekostnad av det svenska folket, säger Darko Mamkovic och fortsätter:

– Jag kommer att fortsätta kämpa för att återbygga den välfärd och demokrati som en gång i tiden byggde Sverige starkt.

På frågan vad Mamkovic menar med att välfärden och demokratin ”missbrukas” tar han upp vad han lyft i SD-motioner om ensamkommande barn. En ny motion handlar om rättslig hantering av personer som uppger falsk identitet eller ålder för att ”tillskansa sig” välfärdsförmåner i Sverige.

Mamkovic är också av den åsikten att dagens system är anpassat till två blocksystem, och att det när ett tredje block kom in i det politiska rummet skapades demokratiska underskott. Han tycker även att SD missgynnas ekonomiskt på lokal nivå.