Sleipner har under många år varit på jakt efter ett eget hem.

Bollspelaren var ett alternativ som övervägdes för ett antal år sedan men det blev aldrig något med det.

På senare tid är det Ektorps IP som klubben riktat blicken mot.

Artikelbild

Sleipner har redan en stor del av sin verksamhet där, men har nu en önskan om att ta över driften av idrottsplatsen. Klubben har i ett brev till kommunen berättat om sina planer för framtiden.

– Det är tydligt bevisat att föreningar som inte har en egen hemvist, de överlever inte på sikt. Det finns ingen jättestor ekonomisk uppsida för oss att ta över ytan där, men det kan ändå bygga en känsla av tillhörighet hos de aktiva. Och det här området behöver känslan av att man har något eget, säger Anders som poängterar att det är tänkt att A-laget ska bli kvar på Östgötaporten.

Om det hela går i lås vill ”Randigt” även flytta sitt kansli till Ektorp och stärka sin närvaro i området.

Det handlar inte bara om att skola duktiga fotbollsspelare utan att ta ett socialt ansvar och få fler människor engagerade i föreningslivet.

– Vi har hållit på länge och försökt få till det här, men det är dåligt gensvar från kommunen. Nu börjar det ställas på sin spets för vi har väldigt mycket ungdomar i klubben, många på väg in och många med trasslig socioekonomisk bakgrund som gör att vi måste kunna verka i området tillsammans med fastighetsvärdar, fritidsgårdar, skola, kyrka och så vidare. Annars kommer vi tappa de här ungdomarna. Det är en del i klubbens arbete på sikt att överleva som förening och även en del i klubbens samhälleliga ansvarstagande.

Klubben öppnar även upp för att bredda sin verksamhet med andra sektioner utanför fotbollen. Det kan vara aktiviteter både för barn och ungdomar, men även för vuxna och pensionärer berättar Anders.

–  Det är allmänt känt att en del av våra supportrar börjar bli lite till åren och det finns redan lite boulebanor där vid Ektorp så det är en sak man skulle kunna göra. Vi tittar även på att ha närmare samarbete med andra föreningar för att ge barn och ungdomar chansen att pröva på andra sporter som basket och hockey till exempel.

Sleipner ser också över möjligheterna till att ha viss verksamhet på Borgsmo IP när friidrotten lämnar för sin nya arena. Klockaretorpet är precis som Ektorp ett viktigt område för klubben.

–  Även om vi har barn från hela staden så är ju ändå en övervägande del från Ektorp, Skarphagen, Vilbergen och Klockaretorpet och de här områdena behöver en etablerad förening.