Kristdemokraterna i Östergötland håller extra partidistriktsårsmöte på lördagen den 25 november, då ombuden kommer fastställa riksdagslistan.

Nomineringskommitténs ordförande Per Larsson presenterade på måndagen förslaget till riksdagslista där den nuvarande riksdagsledamoten Magnus Oscarsson, Ödeshög, föreslås toppa listan efter partiordförande Ebba Busch Thor.

KD i Östergötland har i dag ett mandat i riksdagen. På det sitter just Magnus Oscarsson.

– Som vår östgötska toppkandidat i riksdagsvalet är vi glada att återigen få presentera Magnus Oscarsson från Ödeshög. Tidigare lantbrukare, snickare och kommunalråd, och sedan valet 2014 vår östgötske kristdemokrat i riksdagen, säger Per Larsson.

Magnus Oscarsson har under de tre år som gått bland annat tagit strid för mjölkböndernas villkor.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet att vara Kristdemokraternas östgötska toppkandidat. Jag vill gärna fortsätta att driva de viktiga landsbygds- och lantbruksfrågorna i riksdagen. För mig är det viktigt att arbeta för att stärka tryggheten såväl på landsbygden som i våra städer. Självklart är också familjepolitiken, med frågan om valfrihet för Sveriges barnfamiljer, viktig för mig, säger Magnus Oscarsson, riksdagsledamot och föreslagen toppkandidat.

Nomineringskommittén föreslår vidare att topp fem ska bestå av (3) Sara Skyttedal, Linköping, (4) Anders Eksmo, Söderköping, och (5) Eva-Britt Sjöberg, Norrköping.

KD har i år gått ifrån att ha provval, eftersom deltagandet varit lågt.