Det var på förmiddagen den 14 september som ambulans först larmades till Idrottsgatan. Väl framme insåg man att det inte bara handlade om en skadad person utan att det även handlade om någonting mer, därför kallades ett stort antal polispatruller också dit.

Den skadade var en kvinna som befunnit sig i samma lägenhet som den misstänkta 35-åriga mannen, de övriga brottsmisstankarna ska ha utspelat sig i samband med att polisen försökte förmå 35-åringen att släppa in dem i lägenheten alternativt själv komma ut.

– När det gäller försöken till mord så är det två poliser som utsatts, så mycket kan jag säga, men nu ansåg rätten att det kunde stanna vid försök till grov misshandel, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt, som inte vill kommentera vilket tillhygge som använts och hur.

Han kommer dock fortsätta sin förundersökning som om det gällde mordförsök.

Förutom misstanken om två fall av försök till mord, som 35-åringen häktades för, häktades han även för misstanke om misshandel och grovt olaga hot.

35-åringen som bar handfängsel, som kunde kopplas till ett midjebälte, när han fördes in i rättsalen ska även genomgå en så kallad §7 undersökning, även kallad liten sinnesundersökning.

Det framgick när domaren meddelade beslut i häktningsfrågan att mannen vid brottstillfället befunnit sig i ett skov och att hans psykiska hälsa bör undersökas.

Åtal ska vara väckt senast den 2 oktober.