Globala veckorna kommer även 2018 att samarrangeras med Framtidsveckan. Kampanjveckorna pågår mellan den 10 och 25 november.

Under de två veckorna erbjuds en mängd olika aktiviteter i kommunen - föreläsningar, film, provsmakning av global mat och utställningar.

Invigning sker under lördagen i Mirum galleria.

– Det blir en kick off, vi sätter i gång veckorna, med ett globalt torg, säger Karin Faxér, projektledare för Globala Norrköping.

På plats finns 15-20 utställare, med bland annat försäljning av schyssta produkter. Det blir också uppträdanden på scenen. Och man kan virtuellt cykla i blivande bostadsområdet Inre hamnen.

– Norrköping är en global kommun, sedan 2012. Det är ett samarbete med Sida, ett koncept som Sida har startat, för att man vill lyfta lokala och globala samband, säger Karin Faxér.

– Man tycker att det är svårt att komma ut med informationen om goda exempel, vad som händer i världen och vad biståndspengarna går till. Därför vill man tillsammans med en kommun försöka lyfta de här frågorna.

Också kommunen har vänortsutbyten och internationella samarbeten, men når inte heller ut med informationen.

– Därför arrangerar man uppmärksamhetsevent tillsammans. Det är det som är globala veckor. Studiefrämjandet har ett annat koncept som heter Framtidsvecka, som handlar om att skapa engagemang för en hållbar livsstil. Det är ett liknande tema.

Förra året provade man att köra veckorna ihop, något som fungerade så bra att man nu gör om det.