På jubileumsmatchen i Folkparken firades med tårta, blommor och med hyllningar av HjärtLungföreningens ”Mr boule” Lasse Boman. ”Du är en jättebra människa som ställer upp för alla var du än finns”, sa den boulespelande medlemmen Britt Strannelid till Lasse Boman.

Bouletraditionen i HjärtLungföreningen startade när Inger Tisér och Arne Sangby från Nyköping blev medlemmar i Norrköpingsklubben.

Det spelades nämligen boule i Nyköping och Inger och Arne föreslog att HjärtLung i Norrköping också skulle försöka få ihop några bouleintresserade medlemmar. Och så blev det.

Artikelbild

| Blommor. Britt Strannelid hyllade Lasse Boman (th)

– Under de här tio åren har vi endast missat någon enstaka torsdag när vädret varit för dåligt. Sommartid spelar vi här i Folkparken och under de mer kalla månaderna hyr vi två banor på Racketstadion i Himmelstalund, berättade Lasse Boman.

Vinterspelandet har blivit något av ett tilltagande problem för boulespelarna i Norrköping.

– Sedan Eurobowl på Hagagatan stängde sina banor i februari förra året så finns det faktiskt bara Racketstadions fem banor att spela på i hela Norrköping. Många vill in på de få banorna. Det borde kunna gå att få till ytterligare några inomhusbanor, sa Lasse Boman och fick medhåll från många utav de övriga spelarna.

Ansvariga på Norrköpings kommun kan nog förbereda sig på att bli uppvaktade i frågan av Lasse Boman. Flera av medlemmarna som Folkbladet talade med berättade om ett "Boulecenter" som finns i Stockholm där det utöver flera fina inomhusbanor även finns bar och restaurang.

Artikelbild

| Stilstudie. Lasse Boman har precis kastat sitt klot. Gerd Nilsson (th) ser ut att gilla kastet. Britt Strannelid (tv) vänder ryggen åt spänningen.

När Folkbladet besökte Folkparken spelade HjärtLungföreningens medlemmar på alla tre banor. Gerd Nilsson är en av få medlemmar som varit med och spelat under alla tio år. Med sina 88 år var Gerd äldst på banorna denna dag. Och gammal visade sig vara äldst. I sista omgången var det Gerds klot som avgjorde matchen.